Standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers, de vermisten en de politieke gevangenen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Theophiel Toyeplein z.nr. Standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers (W.O. I - W.O. II), de vermisten en de politieke gevangenen (W.O. II). Arduinen monument opgericht in 1920-1921 in opdracht van het gemeentebestuur en gesigneerd POLLET-HIMPE, AVELGHEM. Oorspronkelijk gelegen te midden van achthoekig bloemperk afgebakend door hardstenen paaltjes en kettingen

Oorlogsmonument

Theophiel Toyeplein (Zwevegem)
Standbeeld voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de vermisten en de politieke gevangenen van de Tweede Wereldoorlog. Arduinen monument opgericht in 1920-1921. Enkel vierkante sokkel met naar boven toe versmallende vierkante zuil met gebogen fronton, met bekronende buste van koning Albert I. Oorspronkelijk gelegen te midden van achthoekig bloemperk, later verplaatst ten zuidoosten van de kerk