Omgrachte pastorie, dubbelhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 6. Omgrachte pastorie ten N.W. van de kerk. Z.georiënteerd en haaks op straat ingeplant gebouw; begraasde en omhaagde voortuin afgezet met laag muurtje voor de geplaveide stoep. Gracht afgezoomd met struiken en bomen. Ten O. aan straatzijde, licht getoogd poortje van 1890 (cf. infra) met strekse latei van rode bakstenen, in omlijsting van vlakke pilasters met frontonbekroning; getoogd nisje

Omgrachte pastorie

Knollestraat 7 (Veurne)
Zuidelijk georiënteerd en haaks op straat ingeplant gebouw; begraasde en omhaagde voortuin afgezet met laag muurtje voor de geplaveide stoep. Gracht afgezoomd met struiken en bomen. Ten oosten aan straatzijde, licht getoogd poortje van 1890 met strekse latei van rode bakstenen, in omlijsting van vlakke pilasters met frontonbekroning; getoogd nisje met Mariabeeld (20ste eeuw); parementen van rode bakstenen; achterzijde met afdak (Vlaamse pannen).