Eenheidsbebouwing van woonhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Leeuw van Vlaanderenlaan nr. 3-19. Onderkelderde eenheidsbebouwing van ca. 1900. Enkelhuizen in repeterend schema van twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig aan straat). Rode baksteenbouw op arduinen plint. Bakstenen druiplijsten met rechte en overhoekse muizentand. Steekbogige muuropeningen onder rollaag met arduinen sluitsteen en hoekblokken. Nr. 25-51, g

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Leeuw van Vlaanderenlaan 3-19 (Kortrijk)
Onderkelderde eenheidsbebouwing van circa 1900. Enkelhuizen in repeterend schema van twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nok evenwijdig aan straat). Rode baksteenbouw op arduinen plint. Bakstenen druiplijsten met rechte en overhoekse muizentand. Steekbogige muuropeningen onder rollaag met arduinen sluitsteen en hoekblokken.