Brouwerswoning en brouwerij van Jules Descheemaeker

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Hoogstraat nr. 109. Voormalige brouwerswoning en brouwerij van Jules Descheemaeker, nu brandweer. Volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1890. In 1901 worden de brouwerij en de woning uitgebreid en krijgt de woning haar huidig volume. In 1929 wordt een doorgang naar de brouwerij voorzien en krijgt de woning vermoedelijk haar huidige uitzicht. Vermoedelijk worden de brouwersactivitei

Hoogstraat 109 (Deerlijk)
Volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1890. In 1901 worden de brouwerij en de woning uitgebreid en krijgt de woning haar huidig volume. In 1929 wordt een doorgang naar de brouwerij voorzien en krijgt de woning vermoedelijk haar huidige uitzicht. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak doorbroken door twee oeils-de-boeuf en neoclassicistische dakkapel met fronton en voluten.