Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herberg De Concorde

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Markt nr. 42/ Ieperstraat. Voormalige herberg "De Concorde", sinds 1987 z.g. "Ter Halle", minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, cf. volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830), doch mogelijk ouder cf. bebouwing reeds voorkomend op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786. Eenlagig hoekpand onder pannen zadel

Herberg De Concorde

Markt 42 (Tielt)
Voormalige herberg "De Concorde", sinds 1987 "Ter Halle", minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie volume reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830), doch mogelijk ouder zie bebouwing reeds voorkomend op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786. Eenlagig hoekpand onder pannen zadeldak. Bepleisterde en geschilderde baksteenbouw; muurankers. Puntgevel aan de pleinzijde op licht uitkragende schouderstukken. Natuurstenen onderdorpels. Rechthoekige muuropeningen in vlak gepleisterde omlijstingen. Vernieuwd schrijnwerk in plaats van T-ramen met grote roedeverdeling. Centrale toegangsdeur tussen herbergramen. Verdwenen oculus in top en olielamp op de hoek. Kelderluik aan de zijde van de Ieperstraat.