Kasteel van Wilder

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het huidig vrij eenvoudig kasteel in laat-classicistische stijl werd opgericht in 1823. Het is ingeplant in een ruim park met talrijke populieren. De fraaie Wilderdreef, in 1687 aangelegd door graaf de Cruyckenburg, verbindt het Wilderkasteel met het heden verdwenen kasteel van Ruisbeek.

Kasteel van Wilder

Wildersedreef 65 (Kampenhout)
Het huidige, vrij eenvoudige kasteel in laat-classicistische stijl werd opgericht in 1823 en aangepast in 1911 naar ontwerp van Octave Flanneau. Het is ingeplant in een ruim park met talrijke populieren. De fraaie Wilderdreef uit 1687 verbindt het Wilderkasteel met het heden verdwenen kasteel van Ruisbeek.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein van Wilder

Laat-classicistisch kasteel, gebouwd rond 1817-1820 in opdracht van baron Charles-François van der Linden d’Hoogvorst ter vervanging van een waterkasteel uit 1620, aangepast en uitgebreid in 1911 naar ontwerp van architect Octave Flanneau (1860-1937); kasteel omgeven door landschappelijk park van nagenoeg 15 hectare van het type 'rivierlandschap', eveneens aangelegd rond 1817-1820, met ommuurde moestuin, ijskelder en oranjerie.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door