Villa Rommens met interieur

Woning Rommens met interieur

De bescherming als monument betreft de woning Rommens, met inbegrip van het bewaarde interieur.

Waarden

De zogenaamde woning Rommens met intact interieur is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: De woning Rommens uit 1934 van architect Rene van Steenbergen senior is een gaaf bewaard en rijk voorbeeld van zijn typerende interbellumarchitectuur. In de jaren 1930, zijn meest creatieve en vernieuwende periode, is de bouwstijl van zijn woningen opmerkelijk door de combinatie van traditionele bouwvormen en een streven naar een meer zakelijke vormgeving. Tegelijkertijd past hij de decoratieve stijlrichting van de art deco op een geslaagde wijze toe in bepaalde buitendetails en vooral hier in het voor die periode typische interieur, dat nog intact bewaard is gebleven .

Woning Rommens

Gasthuisstraat 59 (Beerse)
Zogenaamd Woning Rommens in art deco, 1934, naar ontwerp van architect R. Van Steenbergen senior. Villa van vier/drie traveeën en één/drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak.