Pastorie Sint-Jan-Evangelistparochie

Pastorie

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de pastorie van de Sint-Jan-Evangelistparochie met inbegrip van de ommuurde tuin en het tuinpaviljoentje.

De pastorie is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Het betreft een neoclassicistische pastorie gekenmerkt door bepleisterde en beschilderde lijstgevels met eenvoudige rechthoekige vensters, klare plattegrond met bewaarde binnenindeling en waardevolle interieurelementen als trap en schouwen.

historische waarde

Het betreft een kenmerkend pastorie gebouw van 1838-1839 naar ontwerp van provinciaal bouwmeester Ferdinand Berckmans, later uitgebreid en aangepast in 1885-1894 volgens de plannen van architect L. Blomme.

Koningsplein 20 (Lier)
De sobere, neoclassicistische pastorie werd in 1838-1839 opgetrokken naar een ontwerp van provinciaal architect Ferdinand Berckmans.