Kasteel d'Heye

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Oudenaardsesteenweg nr. 566. Beeldbepalend en imposant landhuis z.g. "Kasteel d'Heye".Gelegen te midden van park aan de straat afgezet door gewitte bakstenen muur op gepikte plint. Muur geritmeerd door steunberen. Aflijnende muizentandfries. Centrale poort met korfbogige doorgang naar huis in het park (nr. 568).Volgens de kadastrale gegevens worden in 1860 verschillende ge

Kasteeldomein d'Heye

Oudenaardsesteenweg 566-568, 566A (Avelgem)
Beeldbepalend en imposant landhuis (nummer 566). In 1957 werd het kasteel ingericht als schoenenfabriek. Gelegen te midden van park aan de straat afgezet door gewitte bakstenen muur op gepikte plint. Muur geritmeerd door steunberen. Aflijnende muizentandfries. Centrale poort met korfbogige doorgang naar huis in het park met vijver (nummer 568). Dwars op de straat staat ingeplante hovenierswoning.