Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Landhuis Reiger Burg

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Eclectisch kasteeltje met achterliggende vijver, aansluitend bij de omwalling, park en boomgaard, bereikbaar via geasfalteerde oprit en brug met gietijzeren leuning. Bijhorende conciërgewoning en haaks aansluitend koetsgebouw, rechts van oprit. Straatzijde afgezet door middel van rood bakstenen omheiningsmuur.

Domein Reiger Burg

Veurnseweg 10-12 (Ieper)
Eclectisch kasteeltje met achterliggende vijver, aansluitend bij de omwalling en park, bereikbaar via geasfalteerde oprit en brug met gietijzeren leuning. Bijhorende conciërgewoning en haaks aansluitend koetsgebouw, rechts van oprit. Straatzijde afgezet door middel van rood bakstenen omheiningsmuur. Neogotisch getint kasteeltje van circa vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, herbouwd naar vooroorlogs uitzicht van 1845, deels met hergebruikt materiaal, naar ontwerp van architect Raphaël Speybrouck van 1924.