Kasteel Hollaken met bijgebouwen en park

Beschrijving

Het neoclassicistisch kasteel Hollaken is samen met de bijgebouwen en het park beschermd als monument.

Waarden

Kasteel Hollaken met bijgebouwen en bijhorend park is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Het domein bewaart de structuur van de historische buitenplaats; een omgrachte site opklimmend tot de 16de eeuw. Op de plaats van het oude ridderlijke slot bevindt zich een 19de-eeuws kasteel. Het huidige kasteel van circa 1832 bewaart deels zijn vroeg-neogotische decoratie, doch werd ingrijpend verbouwd in de eerste helft van de 20ste eeuw. De merkwaardige hal is een voorbeeld van zogenaamde stukadoors- of troubadoursneogotiek.

Kasteeldomein Hollaken

Hollakenbaan 7-13 (Bonheiden)
Het neoclassicistisch kasteel Hollaken is gelegen tussen de Dijle en de Hollakenbeek en dateert van circa 1832. Het omgracht kasteel is omgeven door een park.