Kleine vakwerkhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Tempelare nr. 2. Achterin gelegen hoeve aan een bocht van de weg, in een gaaf bewaard weidelandschap. Deze omgeving is op de opeenvolgende kaarten van het Militair Cartografisch Instituut (1861, 1883) reeds aangeduid als weidegebied met een boomgaard voor het huis, met andere woorden is er sprake van historisch permanent grasland. Kleine vakwerkhoeve met een versteend boerenhuis en - in h

Vakwerkhoeve

Tempelare 2 (Lo-Reninge)
Kleine vakwerkhoeve met een versteend boerenhuis en een kleine vakwerkschuur met een recentere beplanking. Boerenhuis van vijf traveeën + rechts één opkamertravee onder een pannen zadeldak. Witgeschilderde baksteenbouw waaronder de oorspronkelijke vakwerkbouw grotendeels bewaard is. De haaks aansluitende bakstenen koeienstal is tegen het huisvolume aangebouwd; verder nog kleine dwarsschuur onder steil zadeldak.