Schoeringekapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Schoeringstraat z.nr./ Nieuwe Steenweg. Z.g. "Schoeringekapel" of "Bevrijdingskapel", kapel gebouwd in 1946 om Onze Lieve Vrouw te danken voor haar bescherming van het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Gebouwd op initiatief van de Boerinnengilde en de parochiepastoor. Ontwerp gemaakt door architect J. Decoster, uitgevoerd door R. Devriese, timmerwerk door

Schoeringekapel

Schoeringstraat (Zuienkerke)
Kapel gebouwd in 1946, ontworpen door architect J. Decoster, met Mariabeeld van de Brugse beeldhouwer Karel Dupon. Rood bakstenen kapel met zadeldak met Vlaamse pannen, natuursteen voor cartouche met bouwdatum in voorpuntgevel en sluitsteen van de deur, versierd met kruis in reliëf en ijzeren kruis op dak.