Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Huis van Boisschot met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Woonhuis Van Boisschot en omgeving

Beschrijving

Het voormalig huis van Boisschot en de onmiddellijke omgeving met de aanpalende Vijverstraat te Zaventem, zijn beschermd als dorpsgezicht.

Waarden

Het voormalig huis van Boisschot en de onmiddellijke omgeving met de aanpalende Vijverstraat, zijn beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Dorpswoningen

Vijverstraat 2 (Zaventem)
Oorspronkelijk verankerde, zandstenen constructie van één bouwlaag onder zadeldak, in oorsprong vermoedelijk opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw.

Hotel de Boisschot

Kerkplein 1 (Zaventem)
Oorspronkelijk vormde dit pand samen met Kerkstraat 1-3 het historische Hotel de Boisschot, dit in kern traditioneel woonhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag is het meest oorspronkelijke deel.

Hotel de Boisschot

Kerkstraat 1-3 (Zaventem)
Oorspronkelijk vormden deze panden samen met Kerkplein 1 het historische Hotel de Boisschot, beide panden zijn opgetrokken uit de lokale zandsteen.