Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Langgestrekte vakwerkhoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Vakwerkhoeven en omgeving

Waarden

Onmiddellijke omgeving langgestrekte vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Het omgevende perceel, dat langs de straatzijde afgelijnd wordt door een meidoornhaag en het erf bevat waarrond zich eertijds enkele thans verdwenen - hoevecomponenten (mogelijk een bakhuis en stal) bevonden van ten laatste 1849 en 1908, vormt een restant van de vroegere agrarische omgeving, in een gebied dat recentelijk intensief verkaveld en bebouwd werd.

Langgestrekte vakwerkhoeve

Keistraat 1 (Diepenbeek)
Langgestrekte hoeve van zes traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Straatkant afgezoomd met een haag.