Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Parochiekerk Sint-Cornelius

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Dorpsstraat z.nr. Parochiekerk Sint-Cornelius. Georiënteerde neogotisch getinte kerk van 1911 naar ontwerp van architect T. Nolf (Torhout), dit ter vervanging van een kleine hallenkerk met nog deels Romaanse toren, classicistisch portaal en gotische beuken (cf. prentbriefkaart) waarvan de oriëntering overgenomen wordt. Bewaard omringend ommuurd kerkhof met grafstenen en -kruisen uit eind 19de e

Dorpsstraat (Gistel)
Georiënteerde neogotisch getinte kerk van 1911 naar ontwerp van architect Thierry Nolf, dit ter vervanging van een kleine hallenkerk met nog deels romaanse toren, classicistisch portaal en gotische beuken waarvan de oriëntering overgenomen wordt. Bewaard omringend ommuurd kerkhof met grafstenen en -kruisen uit eind 19de eeuw/ begin 20ste eeuw.