Machuutskapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Burgweg nr. + 58/ Lindestraat. De zogenaamde "MACHUUTSKAPEL" op de hoek van de Burgweg en de Lindestraat dateert in zijn huidige vorm van 1932, doch gaat terug op een veel oudere kapel die tijdens de Franse periode afgebroken werd (cf. infra). De volksheilige Sint-Machuut wordt onder meer aanbeden voor kinderziekten. De plaatsnaam Machuut is ook aanwezig in de zogenaamde Machuitbeek en in

Machuutskapel

Burgweg (Lo-Reninge)
De kapel dateert in zijn huidige vorm van 1932, doch gaat terug op een veel oudere kapel die tijdens de Franse periode afgebroken werd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zou de kapel opnieuw vernietigd zijn, waarna ze in 1930 heropgebouwd werd, wat min of meer overeenkomt met de jaaraanduiding 1932 op de kapel.