Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Hoeve met omgeving

Waarden

De hoeve met losstaande bestanddelen en omgeving is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Historische vakwerkhoeve met erf in vrij gaaf bewaard landschappelijk kader. Het complex is ingeplant te midden van landbouwgrond en kan derhalve vanaf verschillende richtingen worden benaderd, waarbij de oorspronkelijke toestand ondanks nabije verkaveling gemakkelijk opnieuw kan worden geƫvoceerd. De visuele eenheid dient te worden bewaard, aangezien het weidelandschap een onlosmakelijke component vormt van het in oorsprong agrarische gebouw.

Vakwerkhoeve

Heidestraat 19 (Herk-de-Stad)