Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve Grote Bamburg

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Bamburgstraat nr. 130. Z.g. "GROTE BAMBURG". Hoeve, kort na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd op site van vooroorlogse hofstede. Deze laatste werd als uithof van de Sint-Pietersabdij van Oudenburg voor het eerst vernoemd in een oorkonde van paus Innocentius III uit 1208 en bestond in 1914 uit een omwald wooneiland met onder meer ingangspoort, woonhuis, stallen, schuur en brouwerij. Wede

Hoeve Grote Bamburg

Bamburgstraat 110, 130 (Middelkerke)
Hoeve, kort na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd op site van vooroorlogse hofstede. Wederopbouwarchitectuur, aansluitend bij traditionele, regionale hoevebouw confer opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een begrint erf waarop hondenhok en waterput; boerenhuis ten oosten; stal en schuur met wagenhuis ten noorden; aanplantingen: omringend weiland met populieren en wilgen ten zuiden en ten westen; rondom sporen van omwalling.