Neoclassicistisch herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Doorniksewijk nr. 12. Neoclassicistisch herenhuis volgens bouwaanvraag van 1877. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. De opdrachtgever was de Engelsman Adolf Duvivier, die in 1890 de leiding had van de "Linière de Courtrai", een vlasspinnerij in de Gentsesteenweg. Aangeduid op mutatieschetsen van 1882 als een rechthoekig woonhuis met achterbouw rechts en koetshuis in de Hove

Doorniksewijk 12 (Kortrijk)
Neoclassicistisch herenhuis volgens bouwaanvraag van 1877 gebouwd in opdracht van de Engelsman Adolf Duvivier, die in 1890 de leiding had van de "Linière de Courtrai", een vlasspinnerij in de Gentsesteenweg. Arduinen lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. In Hoveniersstraat koetspoort en doorgang onder troggewelf tot de binnenkoer.