Neoclassicistisch handelspand

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 22. Neoclassicistisch handelspand dat teruggaat op een breder volume met parallel bijgebouw achteraan, weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830). In 1868 wordt het pand uitgebreid met een nieuwe haakse achterbouw na de sloop van het bestaande bijgebouw. In 1870 verkrijgt winkelier Leon Van Daele een bouwvergunning voor een gedeeltelijke aanpassing van het pand

Kortrijkstraat 26 (Tielt)
Neoclassicistisch handelspand dat teruggaat op een breder volume met parallel bijgebouw achteraan, weergegeven op het primitief kadasterplan. In 1870 verkrijgt winkelier Leon Van Daele een bouwvergunning voor een gedeeltelijke aanpassing van het pand en de bouw van een klein bijgebouw aan de westzijde, later verbouwd tot winkelpand. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder nieuw pannen zadeldak.