Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 2. Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve cf. aanwezigheid van water ten Z.; losse bestanddelen van één bouwl. rondom verhard (kasseien + bakstenen) erf met spoor van cirkelvormig, bakstenen looppad van voormalige .paardenmanège". Een kleine boomgaard ten N. scheidt de hoeve met geasfalteerde oprit van de straat af. Ten N., boerenhuis van acht trav. + twee r.opkamertrav. onder zadeldak (n

Is de omvattende vaststelling van

Boerenwoning

Gijverinkhovestraat 2 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen. Ten noorden van het voormalige erf boerenhuis opgevat als een verankerde, gele baksteenbouw van acht traveeën en twee rechts gelegen opkamertraveeën onder zadeldak; drie minder diepe linker traveeën onder afzonderlijk zadeldak. Jaartal 1860 gevormd door muurankers van linker zijgevel.