Rood Kasteel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

In 1859 kocht de Leuvense brouwer Jean-Baptiste Carleer een landgoed van circa 14 hectare. Volgens het Primitief kadaster bestond het uit een "huis" gelegen aan de rand van een parkachtig blok. Het was toegankelijk via een dreef.

Rood Kasteel

Diestsesteenweg 27-29, 27A-C (Lubbeek)
Rechthoekig kasteel met polygonale uitsprongen onder een afgeknot leien schilddak, kadastraal geregistreerd in 1870, met dienstgebouw opgetrokken rond 1894 en omringend park in landschappelijke stijl.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Domein van het Rood Kasteel

Eclectisch-neogotisch ­kasteeltje met bijgebouwen uit het derde kwart van de 19de eeuw omgeven door park van circa 8 hectare met twee vijvers, aangelegd in landschappelijke stijl in 1860-1870; vormt min of meer een geheel met het kasteeldomein van Linden (de Beauffort ); verschillende zeldzame en oude bomen.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door