Hoeve Het Torenhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kampveldstraat nr. 18. Hoeve "Het Torenhof". Hoeve gelegen in een westelijke aftakking van de Kampveldstraat met woonhuis aan de straatkant en ten westen in het verlengde gelegen bijgebouwen, een opvallende duiventoren achter de bijgebouwen en een vrijstaand schuurvolume, dwars op de straat. In 1843 laten Maria Beaucourt, weduwe van Joseph Vandewouwere, en haar zuster een

Hoeve Het Torenhof

Kampveldstraat 18 (Oostkamp)
Hoeve met woonhuis aan de straatkant en ten westen in het verlengde gelegen bijgebouwen, een opvallende duiventoren achter de bijgebouwen en een vrijstaand schuurvolume, dwars op de straat. Oorspronkelijk hoeve van het langgeveltype, waarvan het boerenhuis in 1937 is herbouwd op grotere schaal en waarvan een deel van de voormalige nutsgebouwen eveneens in 1937 is verbouwd. Duiventoren op een vierkante plattegrond, drie bouwlagen hoog en afgedekt door een puntdak met grijze en oranje Vlaamse pannen.