Neoclassicistisch herenhuis

Geografisch pakket Maaseik

Het neoclassicistisch herenhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt:
Wetenschappelijke, in casu architectuurhistorische waarde: door de ornamentiek van de voorgevel hoort het gebouw, zij het als provinciale afschaduwing, tot de Second Empire-stijl, met opvallende ornamentering, kenmerkend voor de tweede helft van de 19de eeuw en de eeuwwisseling.
Andere sociaal-culturele waarden: zijn volume en ligging, de sterk verhoogde begane grond en de dubbele steektrap, maken van het gebouw een opvallend en interessant element in een voor het overige vrij saaie gevelwand.

• Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000343, Stadscentrum met 36 monumenten (GYSELICNK J., 1991).

Prinsenhoflaan 11 [7] is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Prinsenhoflaan 7 (Maaseik)
Neoclassicistisch herenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met twee dakkapellen.