Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Godshuis De Generaliteit

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

★ Nrs. 79-85. Voormalig godshuis "DE GENERALITEIT" cf. beschilderd opschrift. Sinds 1873 afgesplitst van aanpalend godshuis "Hertsberge". Breedhuis van acht trav. onder zadeldak (leipannen), gesplitst in vier woningen en gedateerd "1572" cf. jaarankers op dakvensters. In 1969 gerestaureerd n.o.v. architect E. Vyncke (Brugge): terugbrengen van wooneenheden van acht naar vijf. In 2002, resta

Katelijnestraat 79-83 (Brugge)
Huis van acht traveeën onder zadeldak (leipannen), gesplitst in vier woningen en gedateerd "1572", zie jaarankers op dakvensters. In 1969 gerestaureerd naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge): terugbrengen van wooneenheden van acht naar vijf. In 2002, restauratie naar ontwerp van architect H. Markey (Brugge).