Notariswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis, in oorsprong notariswoning gebouwd in 1866, in opdracht van notaris L. Vandeputte; later mogelijk dokters- of apothekerswoning, zie slang en kelkmotief; herbergt nu enkele gemeentediensten en de openbare bibliotheek in een achtergelegen nieuwbouw.

Notariswoning

Kerkplein 15 (Roeselare)
In oorsprong notariswoning gebouwd in 1866, in opdracht van notaris L. Vandeputte. Herenhuis met neoclassicistische inslag; zes traveeën + één licht vooruitspringende poorttravee en twee bouwlagen. Tot mansardedak verbouwd zadeldak. Met schijnvoegen bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint. Rechthoekige vensters in vlakke omlijsting geflankeerd door pilasters met eenvoudig kapiteel en schelpmotief; balusterborstwering.