Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Petrus-kerk Oostveld

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Parochiekerk toegewijd aan Sint-Petrus. De Sint-Petrus-kerk is gelegen aan de Tinhoutstraat. Ervoor een heraangelegd plantsoen. Ten noord-oosten van de kerk bevindt zich de begraafplaats; omzoomd door haagbeuk, met graven vanaf circa 1930.

Parochiekerk Sint-Petrus Oostveld

Tinhoutstraat (Beernem)
De neogotische kerk van 1912-1913 naar ontwerp van J. Viérin werd in 1940 getroffen door Duitse bommen en brandde volledig uit. In 1942 werd de kerk heropgebouwd naar ontwerp van dezelfde J. Viérin. Georiënteerde driebeukige hallenkerk. Verankerde rode baksteen in combinatie met Euvillesteen en blauwe hardsteen voor de ornamentiek en de vensterdorpels. Zadeldaken bedekt met natuurleien. Ten zuidoosten van de kerk bevindt zich de begraafplaats; omzoomd door haagbeuk, met graven vanaf circa 1930.