Hoeve Pollinkhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Vaartstraat nr. 2. Historische hoeve zogenaamd "POLLINKHOF" (cf. houten naambord), gelegen ten oosten van de Sint-Bartholomeuskerk. Het is een erg beeldbepalende in kern 18de-eeuwse hoeve. De beeldbepalendheid resulteert voornamelijk uit het volumespel van de gaaf bewaarde witgekalkte bestanddelen en de ligging in een vrij ongerepte omgeving midden in de dorpskern van Pollinkhove waarbij d

Hoeve Pollinkhof

Vaartstraat 2 (Lo-Reninge)
Het is een erg beeldbepalende in kern 18de-eeuwse hoeve. Ten zuiden van het erf, boerenhuis met dakruiter, 18de-eeuws uitzicht, doch met 19de-eeuwse uitbreiding. Ten zuidwesten van het boerenhuis, tabaksast van circa 1876. Ten noorden van het erf, lange stal, oorspronkelijk teruggaand op twee kortere stallen die circa 1876. Dwarsschuur met geïncorporeerde stal en wagenhuis, teruggaand tot circa 1750.