Directeurswoning van textielfabriek La Flandre

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Otegemstraat nr. 238. Voormalige directeurswoning van de nabijgelegen voormalige textielfabriek "La Flandre" (cf. nr. 240); heden jeugdcentrum "De Brug". Breedhuis vermoedelijk opgetrokken ca. 1871. Decoratief uitgewerkte bepleisterde en beschilderde neoclassicistische geïnspireerde lijstgevel. Arduinen plint. Horizontaliserende kroonlijst rustende op cons

Otegemstraat 236-238 (Zwevegem)
Voormalige directeurswoning van de nabijgelegen voormalige textielfabriek "La Flandre" is een breedhuis van circa 1871 met decoratief uitgewerkte bepleisterde en beschilderde neoclassicistische geïnspireerde lijstgevel met arduinen plint. Links, nutsgebouwtje opgetrokken in rode baksteen en met zwartgeglazuurde baksteen. Links, eenvoudige witgeschilderde bakstenen lijstgevel op arduinen plint.