Café Delobel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 30. Z.g. "Café Delobel" cf. uithangbord. Voormalig hotel met winkel, thans herberg. Eenheidsconcept vormend met woonhuizen (nr. 29, 27), n.o.v. architect J. Dumont (De Panne) van 1920. Rode bakstenen lijstgevel van zes trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, mechanische pannen). Aanleunend bij de toen gangbare kustarchitectuur cf. typerende erkervormige hoektoren met uitkijk onder

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Ensemble met café Delobel

Dries 26-29 (Heuvelland)
Eenheidsconcept van een voormalig hotel met winkel en woonhuizen naar ontwerp van architect J. Dumont uit De Panne van 1920. Rode bakstenen lijstgevel van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, aanleunend bij de toen gangbare kustarchitectuur, De woonhuizen zijn opgevat als dubbelhuizen in vereenvoudigde bouwtrant.