Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kasteel 't Hoge

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

In het vierde kwart van de 15de eeuw gebouwd als jachtpaviljoen door de prins de Rubempré. Na de aanleg van de steenweg Ieper-Menen-Kortrijk in de tweede helft van de 18de eeuw, omgebouwd tot classicistisch kasteel met aanleunende kapel; omringend park met grote Bellewaerdevijver.

Kasteel 't Hoge met parkje

Meenseweg 481 (Ieper)
Landhuis met cottage-allures uit 1920 ingeplant op een terp middenin een beboomd park met vijvers, in oorsprong mijntrechters uit de Eerste Wereldoorlog. Toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers met gecementeerd topstuk. Ten zuidoosten, neorenaissancistisch kapelletje. Voormalige moestuin met dienstgebouwtje, serre en fruitmuur. In het park her en der beelden en siervazen, afkomstig uit het vooroorlogse kasteeldomein.

Is de omvattende vaststelling van

Duitse militaire post I Hooge

Eén van twee Duitse militaire posten bij het kasteelpark van het Hooge, opgetrokken uit betonblokken.

Duitse militaire post II Hooge