Pastorie van de Sint-Jansparochie van Hertsberge

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Wingensestraat nr. 2. Pastorie van de Sint-Jansparochie van Hertsberge. Neogotische pastorie gelegen ten zuiden van de Sint-Janskerk (cf. z.nr., links van nr. 2), volgens het kadaster in 1894 gebouwd naar de ontwerpplannen van de Brugse architect Charles De Wulf (1865-1904), samen met de kerk (cf. z.nr., links van nr. 2) en het kerkhof (cf. z.nr.). Op 17 november 1891 sche

Pastorie van de Sint-Jansparochie

Wingensestraat 2 (Oostkamp)
Neogotische pastorie gelegen ten zuiden van de Sint-Janskerk, volgens het kadaster in 1894 gebouwd naar de ontwerpplannen van de Brugse architect Charles De Wulf, samen met de kerk en het kerkhof. Neogotisch breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met leien. Lager aangebouwd volume tegen zijgevel onder schilddak met leien.