Kloosterkerk minderbroedersklooster

Geografisch pakket Rekem

Waarden

De kloosterkerk van het minderbroedersklooster is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als enig restant van het minderbroederklooster dat gesticht werd in 1707; in 1710 werd de kerk gewijd. In 1797 opheffing van het klooster en confiscatie van de goederen; in 1840 werden de goederen door de norbertijnen aangekocht en heringericht als klooster; in 1847 keren de minderbroeders terug.

in casu architectuurhistorische waarde:
Sobere, bakstenen zaalkerk van zeven traveeën, met dakruiter en driezijdige koorsluiting.

Sint Pieter 36 (Lanaken)
In 1847 verlaten de norbertijnen het klooster en keren de minderbroeders er terug. Van het klooster blijft thans alleen de kloosterkerk in zijn oorspronkelijke staat bewaard.