Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 125. Semi-gesloten hoeve met het jaartal 1859 cf. gevelsteen in de l.zijgevel van dwarsschuur. Lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder o.m overstekende zadeldaken, opgesteld rondom een bekiezeld erf met erfoprit ten O; open vaalt en drinkplaats in het W. Ten Z.O., huisweide aan de straat afgezoomd door populieren en betonnen hek. Woonhuis met aansluitende, haakse stalvleugel, te

Hoeve gedateerd 1859

Roeselarestraat 125 (Ledegem)
Semigesloten hoeve met het jaartal 1859, zie gevelsteen in de linker zijgevel van dwarsschuur. Lage bestanddelen van verankerde rode baksteen onder onder meer overstekende zadeldaken, opgesteld rondom een bekiezeld erf met erfoprit ten oosten; open vaalt en drinkplaats in het westen. Ten zuidoosten, huisweide aan de straat afgezoomd door populieren en betonnen hek.