Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Eclectisch burgerhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Filip van Maastrichtplein nr. 5. Eclectisch burgerhuis van begin 20ste eeuw, aansluitend bij de stijl van het hoekpand met de Edith Cavellstraat (nr. 1). Onderkelderd enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Beschilderde bakstenen lijstgevel afgelijnd door uitspringende houten gootlijst op klossen, gecementeerde begane grond met imitatiebanden op arduinen plint

Filip Van Maestrichtplein 5 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis van begin 20ste eeuw, aansluitend bij de stijl van het hoekpand met de Edith Cavellstraat (nummer 1). Onderkelderd enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Beschilderde bakstenen lijstgevel afgelijnd door uitspringende houten gootlijst op klossen, gecementeerde begane grond met imitatiebanden op arduinen plint met kelderopeningen.