Kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 2/ Izegemstraat (l. ervan). Kerk O.- L.- Vrouw Onbevlekt Ontvangen. Voormalige voddenfabriek Coppin - in de volksmond het "slunsekot" - , van 1923 vermoedelijk n.o.v. architect V. Duyvewaardt (Roeselare), l. van het tot parking omgevormde, deels ommuurde fabriekserf.In 1956 wordt de fabriek noodkerk voor de door werken aan de kanaalbrug geïsoleerde Stationswijk of gehucht "Kapelle". In 1

Kortrijkstraat 4 (Ingelmunster)
Voormalige voddenfabriek Coppin, in de volksmond het "slunsekot", van 1923 vermoedelijk naar ontwerp van architect Valère Duyvewaardt (Roeselare), links van het tot parking omgevormde, deels ommuurde fabriekserf. In 1956 wordt de fabriek noodkerk voor de door werken aan de kanaalbrug geïsoleerde Stationswijk of gehucht "Kapelle".