Hoeve De Stamper

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Zuiddijk nr. 12. Indrukwekkende 18de-eeuwse hoeve z.g. "De Stamper", thans deels herbestemd tot uitbating met gastenkamers. Gelegen in de wijk "Stampaertshoucke", waaraan de hoeve haar naam aan ontleent, oorspronkelijk een leengoed met hofstede en "kasteel" binnen het ambacht van Moerkerke met eerste vermelding in een Brugs charter van 1292; later geëvolue

Hoeve De Stamper

Zuiddijk 12 (Damme)
Indrukwekkende 18de-eeuwse hoeve, heden deels herbestemd tot uitbating met gastenkamers. Gelegen in de wijk Stampaertshoucke, waaraan de hoeve haar naam aan ontleent. Hoeve met losstaande bestanddelen, toegankelijk via poortgebouw aan de straat en lange erfoprit afgezoomd door knotwilgen. Restanten van omwalling rondom het onverhard erf, met poel ten noordoosten.