Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kleine hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Koutermolenstraat nr. 121. Kleine hoeve grosso modo daterend van "1926" cf. datering in rechter zijgevel huis. Een achteringelegen ouder huis behoort tot een oudere hoevesite die als dusdanig reeds op het primitief kadasterplan (ca. 1828) aangeduid is met een aantal nutsgebouwen, onder meer een dichter bij de straat gelegen bakhuis gelegen in een boomgaard. Bij de mutatie van 1869 wordt de

Koutermolenstraat 121 (Kortemark)
Kleine hoeve grosso modo daterend van "1926" zie datering in rechter zijgevel huis. Een achteringelegen ouder huis behoort tot een oudere hoevesite die als dusdanig reeds op het primitief kadasterplan (circa 1828) aangeduid is met een aantal nutsgebouwen, onder meer een dichter bij de straat gelegen bakhuis gelegen in een boomgaard.