Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Herberg De Vlaamse Leeuw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Brandstraat nr. 6. Voormalige herberg "De Vlaamse Leeuw" of "De Zwarte Leeuw" op de hoek met de Haantjesstraat. Door het kadaster geregistreerd in 1896 maar de literatuur vermeldt de bouw ca. 1875. Aanvankelijk bestaande uit het hoofdgebouw met links ervan een vrijstaand bijgebouw. Ca. 1907 wordt achteraan een landgebouw toegevoegd en het bestaande aan de

Brandstraat 6 (Ruiselede)
Voormalige herberg "De Vlaamse Leeuw" of "De Zwarte Leeuw" op de hoek met de Haantjesstraat. Door het kadaster geregistreerd in 1896 maar de literatuur vermeldt de bouw circa 1875. Aanvankelijk bestaande uit het hoofdgebouw met links ervan een vrijstaand bijgebouw. Circa 1907 wordt achteraan een landgebouw toegevoegd en het bestaande aan de straatkant met het hoofdvolume verbonden. Circa 1928 wordt ook het achterliggende bijgebouw met de woning verbonden.