Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Caesarsboom, eeuwenoude taxus

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

*Weststraat z.nr. Zogenaamde "Caesarsboom", opgenomen in het stadsgezicht, beschermd bij M.B. van 23.11.1994. Bij de "Westpoort" op de overgang tussen de Weststraat en de Hogebrugstraat staat de eeuwenoude Taxus (Taxus baccata). "Caesarsboom" genoemd naar de legende waarbij Julius Caesar tijdens zijn doortocht naar Brittannië zijn paard aan deze Taxus zou hebben vastgebonden en zich bij de

Weststraat (Lo-Reninge)
Aan de voet van de Westpoort te Lo, op de overgang tussen de Weststraat en de Hogebrugstraat, staat een eeuwenoude taxus (Taxus baccata), de zogenaamde Caesarsboom. De taxus is een historische boom die samen met de Westpoort de overgang tussen de omwalde (en vroeger ommuurde) vestingstad en het buitengebied markeert.