Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Godshuis Blindekens

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

★ Nrs. 19-25. Voormalig godshuis "BLINDEKENS". Gebouwd als uitbreiding van de gelijknamige stichting met kapel aan de Kreupelenstraat. Opklimmend tot XVII; latere aanpassingen o.m. herbouwen van dakkapellen en verlagen van vensters. Huidig uitzicht resultaat van restauratiewerken van 1985 n.o.v. architect J. Waes (Brugge). Rij van vier lage woningen met verankerde Vlaamse gevel van bakstee

Godshuis Blindekens

Kammakersstraat 15-19 (Brugge)
Godshuis Blindekens, gebouwd als uitbreiding van de gelijknamige stichting met kapel aan de Kreupelenstraat en opklimmend tot de 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van restauratiewerken van 1985 naar ontwerp van architect J. Waes. Rij van vier lage woningen met verankerde gevel van witgeschilderde baksteen, telkens twee traveeën onder zadeldak.