Burgerhuis Het Schietspel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 64. Z.g "het schietspel" cf. opschrift in de cartouches. Enkelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen); jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwl. Resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" in 1895-1896 n.o.v. architect J. De Bisscop (Brugge): o.m. verbouwen van XVI-benedenverd.; deur en kruisvensters worden gevat in korfboognissen, geprofileerde dagka

Huis Het Schietspel

Sint-Jakobsstraat 64 (Brugge)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met jaartalankers 1674 ter hoogte van de tweede bouwlaag, maar met oude kern uit eerste helft 15de eeuw. Resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1895-1896 naar ontwerp van architect J. De Bisscop. In 1983 opnieuw consoliderende Kunstige Herstelling naar ontwerp van architect P. Salens. Verankerde bakstenen trapgevels met uitgewerkte ankers en gebruik van zandsteen. Bewaarde zij- en achterpuntgevel van verankerde baksteen.