Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Villa Bodega

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nieuwe villa (nummer 38) sinds 1977 ter vervanging van het zogenaamde "Rozelaarkasteeltje", samen met nog bestaande bijgebouw (nummer 36) opgetrokken naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper), 1912. Andere vroegere aanhorigheid (nummer 40). Nu zogenaamd "Bodega", doch oorspronkelijk herberg "St. Louis".

Villa Bodega

Poperingseweg 36-40 (Ieper)
Nieuwe villa (nummer 38) sinds 1977 ter vervanging van het zogenaamde "Rozelaarkasteeltje", samen met nog bestaande bijgebouw (nummer 36) opgetrokken naar ontwerp van architect Jules Coomans (Ieper), 1912. Op de puinen van een loods en van een kapel, horend bij hetzelfde kasteel, werd in 1925 een melkerij gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaar A. Quintard; verbouwd tot portierswoning in 1936 (nummer 40).