Villa Engelsch Hof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Felix D'hoopstraat nr. 168. Dieper gelegen villa, voorheen gekend als het "Engelsch Hof", in oorsprong een 17de-eeuws buitengoed, in de 19de eeuw omgebouwd tot kasteelhoeve en in de jaren 1940 in historiserende stijl verbouwd naar verluidt naar ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge. Historiek. De oorsprong van de benaming "Engelsch Hof" gaat terug

Villa Engelsch Hof

Felix D'Hoopstraat 168 (Tielt)
Dieper gelegen villa, voorheen gekend als het "Engelsch Hof", in oorsprong een 17de-eeuws buitengoed, in de 19de eeuw omgebouwd tot kasteelhoeve en in de jaren 1940 in historiserende stijl verbouwd naar verluidt naar ontwerp van de Gentse architect Charles Hoge. Omlopend terrast, toegankelijk via centrale steektrap. Villa in gecementeerde en witgeschilderde baksteenbouw onder schilddak. Op zuidwestelijk hoek, oudere kern van geïntegreerd torenvormig woonhuis van oorspronkelijk drie traveeën, heden een brede travee en drie bouwlagen onder tentdak (zwarte pannen); hoge hoeksteunberen. Aan oostzijde, aanbouw van twee bouwlagen in historiserende stijl.