Ter Cruusstraete, wederopbouwhoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 2. Z. g. "Ter Cruusstraete", cf. uithangbord. Wederopbouwhoeve genaamd naar voormalige herberg aan straatoverzijde op de hoek bij de Steenstraat. Vooroorlogs boerenhuis naar verluidt dieperin gelegen. Teruggaand op de regionale XIX-hoevebouw cf., opstelling: losse, lage bestanddelen rondom een deels begrint, deels gebetonneerd erf; ten Z., toegangshek; boerenhuis (n // straat), stalvleugel e

Hoeve Ter Cruusstraete

Hillestraat 2 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve. Vooroorlogs boerenhuis naar verluidt dieperin gelegen. Teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een deels begrint, deels gebetonneerd erf; ten zuiden, toegangshek; boerenhuis, stalvleugel en dwarsschuur, respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.