Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kleine Roeselarestraat z.nr./ rechts van nr. 1. Kapel van O.-L.-Vrouw van Fatima, ook gekend als "kapel van de familie Verkinderen", opgericht in 1949 naar ontwerp van architect Léon Verthé (Ingelmunster). Martha Verkinderen laat de kapel optrekken ter vervanging van een bestaand boomkapelletje als dank om gespaard te blijven tijdens de Tweede Wereldoorlog, te meer daar d

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima met linde

Kleine Roeselarestraat (Meulebeke)
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, ook gekend als "kapel van de familie Verkinderen", opgericht in 1949 naar ontwerp van architect Léon Verthé (Ingelmunster). Tegen linde en deels geajoureerde betonnen afsluiting overhoeks geplaatste kapel onder zadeldak (zwarte mechanische pannen) met roodbakstenen puntgevel en gecementeerde plint, naar onderen toe breder uitlopend. IJzeren nokkruis. Naar verluidt gedateerd in achtergevel "1949".