Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Zeeweg nr. 4. Eenvoudige dorpswoning die ca. 1900 werd gebouwd in opdracht van Emile Jooris-Vermijlen, die verder langs deze weg kasteel "De Zandberg" liet optrekken ca. 1866 (cf. Zeeweg nr. 34-36). Uit de bouwaanvraag van 1899 die in het gemeentearchief is bewaard, blijkt dat de woning oorspronkelijk deel uitmaakte van een samenstel van twee identieke woningen, waarvan he

Zeeweg 4 (Jabbeke)
Eenvoudige dorpswoning, gebouwd in opdracht van Emile Jooris-Vermijlen en volgens de bouwaanvraag van 1899 maakte de woning deel uit van een samenstel van twee identieke woningen, waarvan het linkse huis werd gesloopt. In 1921-22 met één travee uitgebreid. Gele bakstenen rijwoning van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder pannen zadeldak.