Brandhoek New Military Cemetery No 3

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Gelegen langs de Zevekotestraat, tegenover huisnummer 30, op circa 100m ten zuiden van de N38, op circa 2km ten westen van de kerk van Vlamertinge. Aan de overkant van de straat ligt Brandhoek New Military Cemetery, iets meer naar het oosten toe, langs de Grote Branderstraat, ligt Brandhoek Military Cemetery.

Zevekotestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Het betreft een rechthoekige begraafplaats, afgebakend met een haag, met een wit natuurstenen toegangsgebouw met fijn uitgewerkt smeedijzeren hek, een 'Stone of Remembrance' en 'Cross of Sacrifice'. De meeste graven zijn vervaardigd uit het iets grijzere 'Hopton Wood'. Het geheel wordt getooid met bloemperken, bomen en struiken.