Hotel Continental

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Zeedijk nr. 59. Voormalig hotel z.g. "CONTINENTAL". Beschermd als monument bij M.B. van 15.05.2001. Naamgeving cf. opschrift d.m.v. betonnen, witbeschilderde blokletters boven de kroonlijst; nu 'mess der officieren' (14de regiment luchtdoelartillerie). Imposant eclectisch gebouw uit de jaren 1920 - met uitbreiding van 1937 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) - als laat

Hotel Continental

Joseph Casselaan 3, Zeedijk 59 (Middelkerke)
Voormalig hotel zogenaamd Continental, imposant eclectisch gebouw uit de jaren 1920 - met uitbreiding van 1937 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) - als laat voorbeeld van een zeedijkhotel. Aan de Zeedijk pand van drie traveeën en twee toegevoegde rechter traveeën van 1937; verhoogde begane grond en vijf bouwlagen onder plat dak. Gelijkaardige eclectische achtergevel aan de J. Casselaan, van drie traveeën en zes bouwlagen op licht verhoogde begane grond.